Gazdaság

Adócsomaggal köthetik röghöz a médiacégeket

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2015. 05. 11. 09:39

A héten a parlament elé kerülő adócsomag arról is rendelkezik, hogy ne húzhassák ki magukat a magyar szabályok alól a legnagyobb médiaszolgáltatók a külföldre költözéssel - tudta meg a Napi Gazdaság.

Korábban a témában:

A médiapiac szereplőinek is lényeges lehet a jövő évi adócsomag – tájékoztat a Napi Gazdaság hétfői számában. A lap információi szerint a héten az Országgyűlés elé kerülő szabályegyüttesben a terjesztési díjak ügyéről is rendelkezik majd.

Értesüléseik szerint az indítvány egyik passzusa megakadályozná, hogy a jelentős befolyásoló erejű médiaszolgáltatók úgy igényeljenek magyarországi terjesztési díjat, hogy külföldre költöztetik székhelyüket. A módosítás a két nagy kereskedelmi televíziót is érintheti, mivel a 2010-es meghatározás szerint jelentős befolyásoló erővel azok a médiacégek rendelkeznek, amelyek legalább tizenöt százalékos éves átlagos közönségarányt tudnak felmutatni.

A cikk szerint a közelmúlt satóhíradásai arról szóltak: tévés berkekben felmerült a külföldre költözés lehetősége, az így cselekvő tévétársaság ugyanis akár terjesztési díjat is kérhetne a kábelszolgáltatóktól legnézettebb csatornájának hazai sugárzásáért.

A médiaszolgáltatási törvény tavalyi módosítása szerint a jelentős befolyással bíró médiaszolgáltató csak azután kérhet díjat, miután megjelent a díjszedés mértékét és módját meghatározó kormányrendelet, ehhez igazodna a jövő évi adócsomag is

A lap információi szerint az előterjesztésben azt is rögzítik, hogy az érintett kormányrendelet akkor is vonatkozik majd az itthon jelentős befolyásoló erejűnek számító szolgáltatóra, ha az korábban külföldre költözött.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.