Gazdaság

Indítsatok ugróbuszokat Tokajon!

ruszinkó ádám (ruszinkó ádám)
ruszinkó ádám (ruszinkó ádám)

Borvidéki hop on hop off szolgáltatás indítását javasolta buszos vállalkozóknak a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a Busexpót kísérő személyszállítási szakmai konferencián, szerdán Zsámbékon.

Ruszinkó Ádám – a Hír24 által ugróbusznak elnevezett – hop on hop off szolgáltatás indítását javasolta a borvidéken működő buszos vállalkozóknak. Ezek olyan városnéző turistabuszok, amelyekről a turista menet közben is leszállhat, ha egy nevezetességnél több időt kíván eltölteni, majd a következő járattal folytathatja tovább a városnézést 24 órán belül. 

Az államtitkár kiemelte, hogy az autóbuszos vállalkozások a GINOP-8-ból juthatnak a külső finanszírozást segítő eszközökhöz, például kezességvállaláshoz. A kis- és közepes vállalkozások kaphatnak csak vissza nem térítendő támogatást a mostani uniós költségvetési időszakban – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Ruszikó Ádám. Fotó: MTI

Az államtitkár e mellett a budapesti feladatok közé sorolta a turista autóbuszok védett városnéző útvonalainak kijelölését, a turistabuszok parkolásának, valamint a szállodahajók autóbuszokkal történő kiszolgálásának a megoldását is.

Felidézte, hogy a turizmus támogatására 2007 és 2013 között leszerződött 309 milliárd forintból 238 milliárd forintot már kifizettek, a 2020-ig tartó időszakban pedig 230 milliárd forint uniós támogatás áll a turizmus rendelkezésére – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik