Gazdaság

Budai Gyula kitalálta, hogy trükközze ki egész Oroszországot

budai-gyula(210x140).jpg (budai gyula)
budai-gyula(210x140).jpg (budai gyula)

Az oroszokkal ültek le ötletelni, hogy mi lenne a megoldás a problémára, amit maguknak kreáltak. Sikerült megoldást találni.

Vegyesvállalatokat fognak létrehozni, amelyekben orosz és magyar tulajdon is van. Erről döntött a magyar-orosz gazdasági együttműködési közös kormányzati bizottság a hétfői ülésén, mondta Budai Gyula miniszteri biztos a Napi Gazdaságnak. 

Szerintem a vegyesvállalatok azért fontosak, mert több uniós tagországban látni, ezekkel lehet megakadályozni, hogy nagyobb exportkiesés legyen az orosz embargó miatt. 

Az élelmiszer-beviteli tilalmat Oroszország tavaly augusztusban vezette be, válaszul a szankciókra, amiket az unió az ukrajnai konfliktus miatt hozott .

Két vegyesvállalat létrehozásáról már konkrétan beszéltek is. Az egyik vízimadarak (hortobágyi fehér liba és hortobágyi pekingi kacsa) tenyésztésével foglalkozna. A másik pedig az Eximbank közreműködésével jönne létre Voronyezs megyében. Egy 1500 szarvasmarha befogadására alkalmas tenyésztési központot hoznának vele létre. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik