Gazdaság

Kínai Csabi vett egy áruházat Pécsett

Pécsi tüntetés (netadó, internetadó, )
Pécsi tüntetés (netadó, internetadó, )

Kínai kereskedő vásárolta meg Pécs évtizedekig leghíresebb és legforgalmasabb áruházát, a Konzumot. A sok éve Magyarországon élő kereskedő üzemelteti a Konzum két szintjén működő kínai üzletet is.

Bezárt szombaton a 2010-es EKF-programra megújított Kossuth tér egyetlen étterme, a népszerű Addo Café, minderről Lőrincz Antal üzemeltető adott hírt a hétvégén – írta a bama.hu.

A lap érdeklődésére Lőrincz azt mondta, hogy nem tudtak megegyezni az új főbérlőjükkel, illetve a májusban lejáró szerződésüket már az új feltételek ismeretében nem kívánták meghosszabbítani. Az Addo Café a tér megújításakor nyitott meg Pécsett, és egyik tagja volt a további három pécsi éttermet soraiban tudó Kreatív Pécsi Gasztronómia kezdeményezésnek.

Az új főbérlő, a volt Konzum áruház, ma már Konzum üzletház új tulajdonosa egy sok éve hazánkban élő sikeres kínai kereskedő, akit Pécsett ismerői közül mindenki csak Kínai Csabinak hív.

Beszéltünk a magyarul tökéletesen beszélő üzletemberrel, megkérdezve, hogy miért döntött a befektetés mellett, tervez-e esetleg más vonalon is üzletszerzést, vagy befektetést, de azt ígérte, ha nyilatkozik, akkor magyar asszisztensén keresztül jelentkezni fog. Mindez ezidáig nem történt meg. Természetesen, ha nyilatkozik, frissítjük cikkünket.

Ugyancsak hívtuk Forczek László ismert baranyai üzletembert, a Konzum üzletház korábbi tulajdonosát, de őt egyelőre nem sikerült elérnünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik