Gazdaság

Simicskát a Molból is kiszorítják

A cég 22 százalékát birtokló állami vagyonkezelő vezetője kerülhet az olajtársaság felügyelőbizottságába, Töröcskei helyére – írja a Nol.hu.

Az állami cégeket tulajdonló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) nemrég kinevezett vezérigazgatója, a Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez közel állónak mondott Szivek Norbert válthatja hamarosan a Simicska Lajos köréhez sorolt Töröcskei Istvánt a Mol felügyelőbizottságában – derítette ki a Nol.hu a Mol kedd délutáni közleménye és a cégjegyzék összevetéséből.

A hírportál szerint az áttételesen Simicska Lajoshoz köthető üzletembert az áttételesen Csányi Sándorhoz köthető üzletember váltja. Forrásaik ugyanis megerősítették, hogy Szivek Norbert még kisvárdai vállalkozásai kapcsán kerülhetett kapcsolatba Seszták Miklóssal. A minisztert pedig több szálon is a Molhoz, ezen keresztül a Mol-alelnök Csányi Sándor bankvezérhez kötödőként tartják számon. Az MNV előző vezérigazgatóját, Márton Pétert pedig Simicska Lajos köréhez sorolták.

Mint azt ma a Blikk alapján megírtuk, Simicska Lajos cégei a kormányfővel vívott háborújában 1440 hektárnyi állami földet is vesztettek. A Nemzeti Földalapkezelő szerint ugyanis a lap által felsorolt Simicska-cégekkel nincs megbízási szerződésük a 2015-ös gazdasági évre vonatkozóan, így a támogatások elbukásával közel 100 millió forintról kell lemondaniuk.


Töröcskei István (Fotó: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik