Gazdaság

Már megérte jóban lenni az oroszokkal

hus(210x140).jpg (hús)
hus(210x140).jpg (hús)

Így hálálják meg.

Kapcsolódó cikkek

Az orosz Állategészségügyi és Növényvédelmi Szövetségi Szolgálat egyeztette az illetékes magyar és görög hatóságokkal a hústermékekek oroszországi exportjában érdekelt vállalatok ellenőrzésének részleteit.

Az orosz szakhatóság azt követően számolt be erről, hogy Szergej Dankvert, a szervezet vezetője telefonon beszélt magyar, illetve görög kollégájával.

Mindkét országban április 20-án kezdődnek az ellenőrzések. Tíz nap alatt az orosz szakértők két csoportja körülbelül húsz-húsz vállalatnál végez majd ellenőrzéseket. A konkrét cégek listáját hamarosan véglegesítik.    

Görögország március 3-án levélben kérte a Rosszelhoznadzort, hogy vegyen le az európai uniós agráráruk oroszországi szankciós listájáról egy sor görög terméket, egyebek között a földiepret, a kivit, az őszibarackot, a halakat és a tenger gyümölcseit.    

Alekszej Uljukajev gazdaságfejlesztési miniszter még egy márciusi nyilatkozatában azt mondta, Oroszország keresi annak a lehetőségét, hogy enyhítsen az élelmiszerembargón Görögország és Magyarország esetében.    

Oroszország tavaly augusztus 8-án rendelt el behozatali tilalmat az Európai Unió tagállamaiból, illetve Norvégiából, Kanadából, az Egyesült Államokból és Ausztráliából származó élelmiszerekre, köztük gyümölcsökre és halakra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik