Gazdaság

Elvileg megmenekülhet a pécsi foci

pecsi-mfc(210x140).jpg (pécsi mfc)
pecsi-mfc(210x140).jpg (pécsi mfc)

A Pécsi Direkt Kft.-nek ugyan több szálon is köze van a helyi focihoz, felszámolása valószínűleg mégsem borítja meg a csapatot, illetve az azt üzemeltető PMFC-Sport Kft-t.

A Pécsi Direkt Kft. legnagyobb tulajdonosa, a Matyi Dezső lányai, Alexandra és Bianka tulajdonában lévő Sorvezető Kft. a legutóbbi nyilvánosságra hozott adatok alapján lényegében kizárólag egy, a most felszámolás alá vont cégtől kapott hitelből finanszírozta magát, ezt a kölcsönt azóta állítólag visszafizette a cég – írta a Figyelő. (Hogy miből az egyelőre rejtély, a társaságnak 2013 végén ugyanis egyetlen értékelhető vagyoneleme a pécsi csapatban meglévő részesedése volt).

A Pécsi Direktet valakinek vásárolnia, erre azonban több jelentkező is lehet, a legesélyesebb befutónak talán az önkormányzat tűnik. A fő kérdés ugyanakkor az, hogy – ha erre Matyi Dezső már nem lesz képes vagy hajlandó – ki önti majd a pénzt a helyi futballba. Különösen úgy, hogy legutóbb, amikor a PMFC-Sport Kft. bajba került, állítólag már vizsgálták a cég önkormányzati átvételének lehetőségét, ám arra jutottak: a város legfeljebb fél évig tudná finanszírozni a pécsi futballt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik