Gazdaság

Elindult a nemzeti közszolgáltató, de csak később kínál olcsóbb gázt

Nemeth-Laszlone(210x140).jpg (németh lászlóné, )
Nemeth-Laszlone(210x140).jpg (németh lászlóné, )

Megkezdte működését április 1-jén az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. (ENKSZ) a gázüzletágban - jelentette be a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár. 

Németh Lászlóné szerint a nemzeti közszolgáltatás lényege, hogy csökken a rezsi, “amelynek hatására Magyarországon a földgáz és az áram ára az egyik legalacsonyabb lett az Európai Unióban”.

Németh Lászlóné arra az újságírói kérdésre, hogyan kínálhat kedvezőbb gázárat az új szolgáltató a régieknél, azt válaszolta: a lakossági, kisvállalkozói körben a mérőórák nagysága befolyásolja a díjat, ezeket a berendezéseket kisebbekre tervezik cserélni. (Ezzel lényegében azt mondta az államtitkár, hogy a lakossági gáz ára a mérőórák nagyságától függ – a szerk.)

Az államtitkár elmondta, hogy az immár országos lakossági gázszolgáltatóvá vált Főgáz Zrt. saját és a postai ügyfélszolgálatokon, összesen 300 helyen várja az költségeik csökkentésére törekvő, átjelentkezni kívánó fogyasztókat.

Horváth Péter, az ENKSZ elnök-vezérigazgatója kiemelte: gyors, egyszerű ügyintézést kínálnak, s abban bíznak, hogy az év végére a magyarországi fogyasztóknak több mint felét már a Főgáz fogja kiszolgálni.

Szólt arról is, hogy a következő lépés a villamosenergia-szolgáltatás lesz, amely a tervek szerint 2016 januárjában indul, később pedig a távhőszolgáltatásban szeretnének alternatívát kínálni. Hozzátette, hogy utóbbival kapcsolatban folynak az előkészületek, a következő hónapokban “átvizsgálják” a hazai távhőszolgáltatókat és termelőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik