Gazdaság

Bevizsgáltatja paprikáját az Auchan

greenpeace tiltakozás (greenpeace tiltakozás)
greenpeace tiltakozás (greenpeace tiltakozás)

Az áruházláncok ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy komoly hiányosságok vannak a Greenpeace vizsgálata körül.

Reagált az Auchan a Greenpeace vizsgálatának eredményére – azonnali hatállyal bevizsgáltatják az áruházaik polcán található paprikát, miután a nemzetközi környezetvédő szervezet olyan vizsgálati eredményeket közölt, mely szerint több áruházlánc is határértéket meghaladó mennyiségű, vagy tiltott vegyszerrel szennyezett paprikát árul – írja a VS.

Az Auchan közleményében hangsúlyozta, hogy az áruházaik polcain található zöldségek és gyümölcsök minőségét a beszállítóknak kell szavatolniuk, övék a felelősség, hogy leteljen az az időtartam, amelynek az utolsó növényvédelmi kezelés és a betakarítás közt el kell telnie. Az áruházlánc ugyanakkor azt is jelezte, hogy a Greenpeace által feltárt értékek az uniós jogszabályban meghatározottnál alacsonyabbak voltak. Ennek ellenére elvégzik az önellenőrzést és a beszállítókkal is felvették a kapcsolatot.

A Greenpeace állításaira korábban a Spar Magyarország is reagált: azt közölték, hogy boltjaikban nem is forgalmazzák azt a terméket, ami a Greenpeace laborvizsgálati jegyzőkönyvében szerepelt. Azt is hozzátették, hogy a környezetvédő szervezet vizsgálata nem volt szabályos, mert nem rögzítették a termék pontos nevét és tételazonosítóját és ellenminta vételére sem került sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik