Gazdaság

Vasárnapi nyitva tartás: itt a boltok listája!

tesco (tesco, )
tesco (tesco, )

A vasárnapi zárva tartás megengedi az üzleteknek, hogy évi öt vasárnapon árusítsanak. Az egyik vasárnap holnapra esik.

A vasárnapi zárva tartásról szóló jogszabály egyik nagy kivétele, hogy a boltok, üzletek évi 5 napot megválaszthatnak, mikor nyitnak ki. Magától értetődik, hogy az üzletek a húsvét körüli időszakra tartogatják a lehetőséget, de jócskán akadnak kivételek. 

 

Mint azt megírtuk, március 29-én, az alábbi nagyobb üzletek lesznek nyitva:

Az Auchan március 29-én a debreceni, fóti, székesfehérvári, valamit a miskolci József Attila utcában található áruházukat tartják nyitva. A Rossmannok közül viszont egyetlen olyan üzlet sem lesz most nyitva, amely egyébként sem nyit ki vasárnap.

A Spar azt válaszolta, hogy az egyébként nyitva tartó üzletein kívül a budapesti Párkány (XIII. ker.), Darus (XVIII. ker.) és Görgey Artúr (IV. ker.) utcai üzleteik lesznek most nyitva, meg az OMV-Spar.

A Lidlnél pedig további három áruház él most a nyitva tartás lehetőségével (Budapest, XV. kerület, Régi Fóti u, Csorna, Soproni út, Esztergom, Bánomi út).

Az adventen kívüli bónuszvasárnapot az előzetes információknak megfelelően egységesen húsvét előtt veszik ki a Tescók, így március 29-én összes áruházuk várja a vásárlókat, akárcsak a Metrók.

A vasárnap nyitva tartó postákat egyébként itt találja, a gyógyszertárakról pedig például itt tudhatja meg, nyitva lesznek-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik