Gazdaság

Vasárnapi zárva tartás: szkeptikusak a szállodások

Zárva (Zárva)
Zárva (Zárva)

Egyelőre nem rohanták meg őket a munkavégzés és a bevásárlás terhe alól felszabadult emberek. A szlovák bevásárlóturistáknak viszont búcsút inthetünk.

A húsvéti csomagajánlatokra már elfogytak a helyek a népszerűbb vidéki szállodákban, Soprontól Hajdúszoboszlóig – írja a Világgazdaság. A hosszú hétvégén akár 20-30 százalékkal drágábban is ki tudják adni a szobákat.

A kormány a turizmus dinamikus növekedésére számít, Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős államtitkára például arról beszélt, hogy a vasárnapi szabadnap hatására nőhet a kereslet a turizmus és szabadidőipar szolgáltatásai iránt.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ezzel kapcsolatban eléggé szkeptikus: Kovács István főtitkár szerint akinek volt pénze, az eddig is utazott, így nincs összefüggés a turizmus alakulása és az új kereskedelmi szabályok között. Sőt, az intézkedésnek inkább negatív hatásai vannak, például elmaradnak azok a szlovák turisták, akik eljöttek hozzánk olcsón bevásárolni és egy-két éjszakát is itt töltöttek. Végképp érthetetlennek tartják, hogy a világörökségi területekre miért akarná kiterjeszteni a kormány a vasárnapi munkavégzés tilalmát, a turisták ugyanis többnyire hétvégére érkeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik