Gazdaság

Száz új munkahely egy budapesti multinál

fiatalok (buli, fesztivál, )
fiatalok (buli, fesztivál, )

Száz új munkatársat készül felvenni az EY a július elején kezdődő pénzügyi évben - közölte a EY szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a könyvvizsgálattal, üzleti-, adó-, és tranzakciós tanácsadással foglalkozó cég elsősorban pénzügyi, gazdasági vagy jogi végzettségű, utolsó éves és frissdiplomás fiatalokat keres, őszi munkakezdéssel.

Debreczeni Dóra, az EY HR-igazgatója a tájékoztatás szerint elmondta: a pályakezdők nemcsak versenyképes tudást kapnak a cégnél, hanem lehetőségük nyílik kipróbálni magukat a külföldi irodáknál is, az ott szerzett ismereteket pedig később, Magyarországra visszatérve kamatoztathatják.

Az EY budapesti irodájában közel hatszázan dolgoznak, a vállalat elmúlt két évben száznál is több új kollégát vett fel Magyarországon.

A közlemény szerint 2014-ben duplájára nőtt az EY ideiglenes kiküldetésben lévő magyar munkatársainak száma a megelőző évhez képest, ami azt jelenti, hogy a régióból majdnem minden ötödik külföldön dolgozó kolléga a magyar irodától indult külföldi tapasztalatszerzésre. Mindez a társaság által tudatosan ösztönzött folyamat része, amivel a fiatal magyar szakemberek külföldi tapasztalatgyűjtését támogatja – olvasható a tájékoztatásban.

Az EY több mint 700 irodájával 150 országban van jelen, és több mint 190 ezer munkatársat foglalkoztat világszerte. A cég bevételei az utolsó lezárt pénzügyi évben meghaladták a 27 milliárd dollárt, ami 6,8 százalékos növekedés a megelőző évhez képest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik