Gazdaság

Mégsem demonstrálnak a villamosenergia-ipari dolgozók

Megszületett a bérmegállapodás a szakszervezetek és a munkáltatók között.

A munkáltatói szövetség elfogadta az idei évi ágazati bérmegállapodással kapcsolatos 1,7 százalékos reálkereset-növekedésre és az 1,8 százalékos, egy főre jutó szociális juttatás mértékének emelésére vonatkozó kérést – tájékoztatott honlapján az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ).

A honlapon tájékoztattak arról is, hogy megoldódott az MVM társaságcsoportnál az ágazati kollektív szerződést (VKSZ) sértő magatartással kapcsolatos probléma, és megszületett a társaságcsoport-szintű megállapodás is.

Ezek alapján az EVDSZ elnöksége úgy döntött, hogy a pénteki demonstrációt elmarad – olvasható a honlapon.

Az EVDSZ, illetve a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) hétfőn közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy péntekre figyelemfelhívó demonstrációt hirdetnek a Nemzetgazdasági Minisztérium elé.

A demonstráció célja az lett volna, hogy a nemzetgazdasági miniszter segítsen az aláírásával ellátott országos bérajánlás megvalósításában a villamosenergia-iparban is, valamint az, hogy az MVM dolgozói megkapják év eleje óta késő béren kívüli juttatásaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik