Gazdaság

Egyre olcsóbbak a repülőjegyek

repülő (repülő, )
repülő (repülő, )

Fél évvel az olajárcsökkenés után Budapesten is érezhetővé vált a repülőjegyek olcsóbbodása.

Nagy izgalomban vannak a repülőtársaságok. Az olcsó olajár nagyon jót tesz az üzletnek, egyre többen ülnek repülőre. A közelgő boom az idén nyári szezonra várható. A tőzsdén jelenlévő légitársaságok papírjai máris meredeken megindultak felfelé. A légitársaságok közötti hatalmas a verseny, amiből az utasok profitálnak: egyre olcsóbbak a repülőjegyek.

Budapesten egy éve még 150 ezer forintba került egy repülőjegy Izraelbe. A Wizzairnál jelenleg már 70 ezer forintért lehet utazni Tel-Avivba és vissza. Mindezt úgy, hogy egy héttel az indulás előtt foglalhatjuk le a jegyet. Ha legalább három hónappal foglalunk, akkor akár 50 ezer forintból is kihozhatjuk az utat.

Új trend az európai diszkont légitársaságoknál, hogy egyre jobban közelítenek a hagyományos légitársaságok modelljéhez.  Az ír Ryanair hamarosan elindíthatja tengerentúli járatait is. Az igazgatóság elfogadta a terveket, hogy 14 európai és amerikai város között üzemeltessen menetrendszerű járatokat az ír diszkont légitársaság. A tervezett amerikai célállomások között szerepel New York, Boston, Chicago és Miami, ahová többek között Londonból, Dublinból és Berlinből repül majd – írja a The Guardian.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik