Gazdaság

100 millióba kerül az összetört Combino javítása

villamos(1)(960x640).jpg (villamos, )
villamos(1)(960x640).jpg (villamos, )

A tanulóvezetővel végállomáson túlhajtó villamost megjavítják, de még nem lehet tudni, mikor jár majd újra – írja a BKV-Figyelő.

A baleset után kiderült, hogy a Combinóban keletkezett kár több mint 100 millió forint, amely a BKV költségvetésben komoly tételnek számít, hoszen 2006-2007-ben körülbelül 800 millió forintot fizettek a 40 új villamos darabjáért a Siemensnek.

A beleset tavaly májusban történt, amikor egy tanulóvezető vezette neki a baknak 18 km-es óránkénti sebességgel a Combinót a Bécsi úti villamosvégállomáson. A balesetben a tanulóvezető és az oktató könnyebb sérüléseket szenvedtek, a járművön utasok nem voltak. Az ügyben a rendőrségi vizsgálat után egyébként nem vontak felelősségre senkit.

A BKV járműve a nagy erejű ütközés következtében kisiklott, vezetőfülkéje teljesen szétroncsolódott. A BKV-Figyelővel a BKV közölte: a közlekedési vállalat a helyreállítási munkát nagyobb részben szerződéses partner bevonásával, kisebb részben saját szakembereik munkájával végzi el. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, mikor járhat majd újra a Nagykörúton a sérült Combino villamos. Ez ugyanis attól függ, hogy az egyes utángyártást igénylő járműelemek mennyi idő alatt állnak majd rendelkezésre.


Fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik