Gazdaság

Bod Péter Ákos: szükség lehet a bevándorlókra

Bod Péter Ákos (Bod Péter Ákos)
Bod Péter Ákos (Bod Péter Ákos)

Nagy bölcsességre lenne szüksége a politikának, mert a gazdasági bevándorlók hozzájárulnak a nemzeti össztermék előállításához – mondta Bod Péter Ákos az MNB egykori elnöke a Népszavának.

A Corvinus Egyetem professzora szerint ma már nem csak a tőke, a munkaerő vándorlása is elfogadott dolog, ezt hasznunkra is lehetne fordítani. Magyarországnak is szüksége lehet azokra a gazdasági bevándorlókra, akik hozzájárulnak a nemzeti össztermék előállításához, itt adóznak és gyarapítják az ország lélekszámát.

„Nagy csodálkozással hallgatom a bevándorlókkal szembeni kormányretorikát. Végre a magyar munkavállalók is szabadon vállalhatnak munkát Európában, és akkor mi bezárnánk az országot mások előtt. Abszurd” – nyilatkozta a gazdasági szakember a Népszavának. Szerinte, ha az idegenellenességre rájátszana a politika, az kulturálisan óriási visszalépés lenne. Úgy véli a migráció olyan természetes folyamat, amit nem lehet erőszakkal, rendőri eszközökkel megfékezni.

„A politikának nagy bölcsességgel kell szólni, nem pedig azonnali népszerűséget hajhászni, mert Magyarországnak is szüksége lehet azokra a gazdasági bevándorlókra, akik hozzájárulnak a nemzeti össztermék előállításához – itt adóznak és gyarapítják az ország lélekszámát” – mondta a professzor.

Bod Péter Ákos a gazdasági kormánypropagandáról is megmondta a véleményét: „Amikor a „Magyarország jobban teljesít” kormányszlogent látja az ember, mindig felötlik a kérdés, hogy azért teljesít-e jobban, mert a kormány jobban működik – a propaganda ezt sugallja -, vagy a kormány működése ellenére teljesít jobban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik