Gazdaság

Lehet, hogy nem mindenki fizet reklámadót

Varga-Mihaly-a-koltsegvetesi-bizottsag-elott(960x640).jpg (Varga Mihály, bizottság, meghallgatás)
Varga-Mihaly-a-koltsegvetesi-bizottsag-elott(960x640).jpg (Varga Mihály, bizottság, meghallgatás)

Elképzelhető, hogy lesz olyan médiapiaci szereplő, akinél nullaszázalékos lesz a kulcs – erről Varga Mihály beszélt az ATV Szabad szemmel című műsorában.

Az interjúban a nemzetgazdasági miniszter azt mondta, hogy nem tartja kizártnak a reklámadó alóli mentességet sem a médiapiac kisebb szereplői esetében. „Semmi sem zárja ki, hogy a parlament olyan döntést hozzon megint, hogy a kisebb szereplők számára valamilyen mentességet vagy kisebb kulcsot határozzon meg” – jelentette ki Varga.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e nullás kulcs is, úgy válaszolt, “természetesen, az adótörvény nemzeti hatáskör, az Európai Uniónak ilyen tekintetben nincs beleszólása, hogy Magyarországon az adótörvények milyen alapon születnek”.

Azt ugyanakkor leszögezte, hogy egyelőre nincs kész javaslat a kormány előtt ebben a kérdésben. Varga Mihály azt mondta: most az a legfontosabb, hogy a 2015-re tervezett 6,6 milliárd befolyjon a költségvetésbe; ennek a módja szerinte másodlagos.

A minisztert kérdezték az Orbán-Simicska konfliktus kapcsán a közbeszerzésekről és a Közgépről, azt mondta, jó lenne ha az említett cég mellett más cégek is fel tudnának nőni magyar cégként az építőiparban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik