Gazdaság

Ferihegynek bejött az azeri nyitás

liszt-ferenc-repter(960x640).jpg (liszt ferenc reptér)
liszt-ferenc-repter(960x640).jpg (liszt ferenc reptér)

Az azerbajdzsáni székhelyű Silk Ways West légi árufuvarozó társaság közel egy év alatt megduplázta havi forgalmát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A légitársaság kék-szürke repülőgépei hetente kétszer érkeznek Bakuból Budapestre, import- és exportárut szállítanak Budapest és a Kaukázus, illetve Bakun keresztül a Távol-Kelet, Kína és 2014 októbere óta már Dél-Korea között is. A Silk Ways West a forgalom bővülésével párhuzamosan nagyobb géppel, a korábbi, 53 tonna kapacitású Boeing 767-es helyett 113 tonna teherbírású Boeing 747-essel közlekedik – közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport hétfőn az MTI-vel.

A Silk Way Airlines része a 23 különböző céget egyesítő azerbajdzsáni Silk Way csoportnak, amelynek portfóliójába a légi teheráru szállítás mellett beletartozik egyebek mellett a repülőtéri földi kiszolgálás és fedélzeti ellátás, illetve business jet szolgáltatás is. A társaságot 2001-ben alapították, a Heydar Aliyev Nemzetközi Repülőtérről üzemelő társaság 50 repülőtérre közlekedik, flottájában négy Boeing 747-es mellett megtalálható az Iljusin Il-76-os és az Antonov AN-12-es típus is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik