Gazdaság

Vasárnapi nyitva tartás: cáfol a kormányszóvivő

Kovacs-Zoltan(210x140).jpg (Kovács Zoltán)
Kovacs-Zoltan(210x140).jpg (Kovács Zoltán)

A kormányszóvivő légből kapott találgatásoknak nevezte azokat az információkat, amelyek a vasárnapi kötelező pihenőnap mentességéről megjelentek.

A vasárnapi pihenőnapra vonatkozó kormányhatározat tervezetét a Nemzetgazdasági Minisztérium március közepére készíti el – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken az MTI kérdésére.

Szerinte mindenféle légből kapott találgatások jelennek meg a sajtóban arról, hogy milyen jellegű területen működő vagy milyen típusú üzletek kaphatnak mentességet.

A Világgazdaság pénteki cikke szerint enyhít a kormány a vasárnapi és az éjszakai zárva tartás részletszabályain. Szerintük a tervezet megadná a 200 négyzetméternél kisebb boltoknak a lehetőséget, hogy éjszaka is fogadják a vásárlókat, de ilyenkor tulajdonosnak vagy családtagnak kell lennie a boltban.

Arról is írtak, hogy további két mentesítést is tartalmaz a tervezet: az építőanyag-kereskedőknél egész évben, a kertészeteknél március 15-e és október 15-e között lehetővé tennék a vasárnapi nyitva tartást, ha a tulajdonos szolgál ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik