Gazdaság

300 millió forintot kapnak a helyi és a körzeti rádiók

Rádió, keverőpult (rádió, tévé, közmédia,)
Rádió, keverőpult (rádió, tévé, közmédia,)

Négy fordulóban összesen 300 millió forintos támogatást nyújt idén a médiatanács legutóbbi ülésén megszavazott pályázat helyi és körzeti rádiók hír-, szolgáltató vagy tematikus magazinműsoraira.

A Magyar Média Mecenatúra program rádiós műsorok készítésére kiírt pályázatának idei összegéről keddi ülésén döntött a médiatanács. Hírműsorokra adásonként legfeljebb 9 ezer forint, magazinműsorok esetén 45 ezer forint támogatás nyerhető el a pályázaton, amelyen 2011 óta közel 400 műsor médiaszolgáltatója több mint egymilliárd forintot nyert el – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Szintén döntés született arról, hogy a mecenatúraprogram idei rezsipályázatának harmadik fordulójában 15 közösségi televízió és rádió összesen 70,3 millió forintos támogatást kap üzemeltetési és működési költségeihez.

A közösségi televíziók közül a csornai székhelyű Rábaközi Televízió, a szegedi TiszapArt Televízió, a mohácsi városi tévé, a kispesti Centrum TV és a szintén budapesti Promontor TV pályázott sikerrel. A közösségi rádiók közül a szlovén nemzetiségűeknek szóló szentgotthárdi Radio Monoster, a budapesti Lánchíd Rádió és a debreceni, nyíregyházi és szegedi Európa Rádió nyert támogatást. A kisközösségi rádiók közül kedvezményezett lett a székesfehérvári, gimnáziumi Táska Rádió, illetve a Fezen Rádió, a Rádió Szarvas, a siófoki Balaton Rádió és a gyöngyösi MaxiRádió – írják.

A testület arról is döntött, hogy támogatja a Szolnokon június 6-án megrendezendő Egy a nemzet – A nemzeti összetartozás elnevezésű filmszemléjét a legjobb film fődíját 800 ezer forinttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik