Gazdaság

L. Simon: nem az offshore hátterűség a lényeg

Nyilatkozniuk kell tulajdonosi szerkezetükről azoknak a cégeknek, amelyek a letelepedési kötvényeket értékesítik – jelentette be L. Simon László a Hír TV-ben.

A letelepedési kötvény értékesítésébe bevont offshore cégek több tíz milliárd forint nyereséghez jutottak az elmúlt másfél év során. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint az érintett cégek nagy terhet vesznek le az államapparátus válláról, és a munka, amelyet végeznek, nagy hasznot hoz a költségvetés számára, de fontos, hogy átláthatók legyenek – derül ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

„Itt nem az offshore hátterűség a lényeg, hanem egyértelmű a szabály: azoknak a cégeknek, amelyeknek az Országgyűlés gazdasági bizottsága ezt a lehetőséget megadja – magyarul, hogy közvetítő cégek legyenek –, azoknak átláthatóknak kell lenniük, nyilatkozniuk kell a tulajdonosi szerkezetről” – mondta L. Simon László.

 A Fidesz-frakció Sajtóosztálya szerint L. Simon László a miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában nem arról beszélt, hogy a letelepedési kötvényt közvetítő cégeket át kell világítani, hanem a jelenlegi gyakorlatot ismertette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik