Gazdaság

Ki mondta? Orbán vagy Merkel?

Merkel-Orban(430x286).jpg (Merkel, Orbán)
Merkel-Orban(430x286).jpg (Merkel, Orbán)

Ki mondta? Orbán vagy Merkel? Merkel vagy Orbán?

1. „Magától értetődő, hogy segítünk, és befogadjuk azokat, akik menedéket keresnek nálunk.”

2. „A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre.”

3. „Azoknak, akik részei akarnak lenni a társadalmunknak, nemcsak a törvényeinket kell betartaniuk, hanem bírniuk kell a nyelvünket is.”

4. „Minden kétségen felül áll, hogy Oroszországgal együtt, és nem Oroszország ellen akarunk biztonságot Európában. Ugyanakkor Európa nem fogadhatja, és nem fogadja el egy, a nemzetközi jogot figyelmen kívül hagyó erősebb fél állítólagos jogát.”

5. „Az orosz észjárás nem piaci alapú, hanem állami, politikai természetű észjárás. Ez azt mondja, hogy a gazdasági életben is meghatározó az állami befolyás és a stratégiai ágazatokban állami tulajdonnak kell lennie.”

6. „Államilag támogatott eltűrt korrupció, amely átszövi az egész gazdaságot, önkormányzatokat, és a központi államot is. Monopóliumok, amely a már pályán lévő erősek számára lehetővé teszik, hogy kizárják a versenyt, és a tehetséges, lehetőséget megragadni akaró, önálló életre képes emberek nem képesek belépni a piacra, a versenybe, tehát nem is boldogulhatnak. Márpedig ma a kormányzat, a mai politika igenis védi a monopóliumokat.”


Fotó: MTI / Illyés Tibor

Megoldás:

1. Merkel, 2011.
2. Orbán, 2015.
3. Merkel 2011.
4. Merkel, 2014.
5. Orbán, 2007.
6. Orbán, 2007.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik