Gazdaság

Mégis maradhatnak a roamingdíjak

roaming (mobiltelefon, világ, )
roaming (mobiltelefon, világ, )

Inkább fokozatosan számolnák fel a külföldi telefonálás többletköltségeit, mert attól tartanak, hogy a szolgáltatók belföldi áremeléssel kompenzálnák a kiesett bevételeket.

Mégsem szüntetnék meg az év végén a roamingdíjat az Európai Unióban – írja a Világgazdaság. Egy kiszivárgott uniós dokumentum arra tett javaslatot, hogy akár 2018-ig alkalmazhassák a szolgáltatók a külföldi mobilhasználatra kivetett többletdíjat.

Az indítvány az EU soros elnökségét betöltő Lettországtól származik. A tervezetet úgy módosítanák, hogy a szolgáltatók egy keretet szabhatnának meg, amelynek erejéig az előfizetők legfeljebb öt eurocentet számolhatnának fel egy perc hívásért vagy egy megabyte adat letöltéséért. Jelenleg húsz eurocent ez a határ.

A javaslat célja, hogy megakadályozzák, hogy a szolgáltatók a bevételkiesést helyi áraik emelésével kompenzálják. A Reuters értesülése szerint az EU-tagállamok már a jövő héten tárgyalhatnak a javaslatról, amire még az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek is rá kell bólintania.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik