Gazdaság

Nem engedi el a kirúgottak kezét a Tesco

Tesco(210x140).jpg (Tesco)
Tesco(210x140).jpg (Tesco)

Munkát találhatnak a cégen belül azok a Tesco-dolgozók, akik a bejelentett áruházak bezárása után elveszítik munkájukat. Ezt a Kereskedelmi Alkalmazottak Szervezete (KASZ) és az üzletlánc közti egyeztetés után közölték az érdekvédők - írja a Világgazdaság.

A KASZ tájékoztatása szerint az 500 munkavállaló többsége, körülbelül 60-70 százaléka a Tescón belül vagy a környékbeli kereskedelmi egységekben találhat majd munkát. Ezzel együtt a Tesco a jogszabályban meghatározottnál bővebb juttatásokat nyújtana azoknak, akiket nem tud tovább foglalkoztatni.

Sáling József, a KASZ elnöke a lapnak elmondta a március közepétől az kötelező zárva tartásban érintett 7 multinacionális cégnél nem készülnek létszámleépítésre, ám rendkívül nagy a politikai nyomás a vállalatokon, ahol emiatt most azt kalkulálják, hogyan tudják átcsoportosítani a tartalékaikat.

Gaskó István, a Liga szakszervezetek elnöke ezzel szemben egy keddi sajtótájékoztatón azt állította: 25-30 ezer munkahely fog megszűnni, nem beszélve a kapcsolódó kiszolgáló tevékenységekről, ahol további 15 ezer állás kerül veszélybe.  

A KASZ-nál azonban arra utaló jeleket sem látnak, hogy a vállaltok tömegesen minősítenék részmunkaidőssé a teljes munkaidős alkalmazottaikat – olvasható a Világgazdaságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik