Gazdaság

Bezárhatja boltját a magyar pornómilliárdos

Már két hét múlva lakat kerülhet az Andrássy úton lévő Il Bacio Di Stile ajtajára. A luxusüzlet helyén H&M nyílhat.

Bár még csak másfél éve nyitott, máris bezárhat Gattyán György luxusüzlete – írja a napi.hu. A pazarul felújított épület harmadik emeletén lévő étterem már fél éve lehúzta a rolót. A portál értesülései szerint Magyarország egyik leggazdagabb embere a H&M-nek adja el az üzletet, a mamutcég itt nyitná meg zászlóshajó üzletét (flagship store).

Az il Bacionak otthont adó klasszicista épületet, valamint a mögötte lévő irodaházat Gattyán György Magyari Tamás, a Ermenegildo Zegna üzlet korábbi vezetőjének irányításával újította fel és alakította luxusáruházzá – írják. Az épület 4 milliárd forintba került, a felújítása valószínűleg még egyszer ennyit vihetett el. Magyari Tamás üzletrészt is kapott a vállalkozásban, amelyet azonban néhány hónapja otthagyott.

Nemes Tamás, a Gattyán-birodalmat összefogó Docler Holding kommunikációs vezetője a portálnak elmondta: nincs jele annak, hogy távozna a bolt 120 alkalmazottja, vagy ezek jelentős része.

A pestisracok.hu a boltbezárás mögött az il Bacio Kft. és tulajdonosának adóvizsgálatát sejti. A napi. hu hozzáteszi: a Gattyán György legjövedelmezőbb vállalkozásának tartott WebMindLicenses Kft.-t mintegy két és fél éve vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a cég és tulajdonosának vagyonát adóhivatali inkasszó terheli. A portál információi szerint ennek értéke már meghaladta az 50 milliárd forintot.

A luxusáruház is komoly adósságot halmozott fel: 2013-ban 2,15 milliárdos veszteséggel zárt, a tavalyi mérleg még nem készült el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik