Gazdaság

Tescósok fekete hétfője

Tesco(210x140).jpg (Tesco)
Tesco(210x140).jpg (Tesco)

Először több mint ötszáz munkavállalónak mondanak fel hétfőn – tudta meg a Magyar Nemzet.

Mint korábban megírtuk, első körben 13 üzlet zár be. Az áruházlánc hétfőn tájékoztatja az érintett áruházak dolgozóit, a szakszervezeteket és a munkaügyi hivatalt erről. Először több mint ötszáz áruházi dolgozó munkája szűnik meg, de lesz olyan, aki új állást kaphat egy közeli Tesco-egységben.

A lap úgy tudja, a bejelentésnél az elbocsátásokat a kormány nemrég hozott döntéseivel magyarázzák. A Magyar Nemzet írása szerint azok valóban rontottak a Tesco pozícióján, de a lap külön kiemeli azt is, hogy a cég évek óta kivisz hazánkból tízmilliárdos nagyságrendű összegeket, hogy így csökkentse adózás előtti eredményét.

Most a többnyire veszteséges kisebb boltok, szupermarketek húzzák le a rolót főleg vidéken. Két győri S-Market jellegű Tesco mellett bezár egy-egy abonyi, nagykátai, nyergesújfalui, törökszentmiklósi, hajdúböszörményi, tatabányai, tolnai és püspökladányi bolt is. A fővárosban is megszűnik két egység: egy a VIII., egy másik a XXIII. kerületben.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a leépítések hétfői bejelentése után kormányellenes tüntetés jöhet a kereskedelmi dolgozók bevonásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik