Gazdaság

Megtalálták Töröcskei utódját

Varga Mihály (Varga Mihály)
Varga Mihály (Varga Mihály)

Miután a gazdasági miniszter elfogadta a Széchenyi banknál megbukott Töröcskei Istvánt lemondásátaz ÁKK éléről, utódja Nátrán Roland lehet – értesült a Napi.hu.

Bár Varga Mihály még nem mondott nevet Töröcskei lemondásakor, a Napi.hu úgy tudja, valójában már megvan az utód az Államadósság Kezelő Központ élén, Nátrán Roland személyében. A korábban helyettes államtitkári pozíciót is betöltő szakember 2014 végéig az Eximbank-csoport vezérigazgatója volt.

Nátrán Roland 2003-ban a Pécsi Tudományegyetemen szerzett közgazdász végzettséget, 2007-ben fejezte be jogi tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. A közgazdász 2003-tól a Pénzügyminisztérium költségvetési és pénzügypolitikai főosztályán dolgozott, 2009-től a pénzügypolitikai osztályának vezetője, 2010-től pénzügypolitikai helyettes államtitkár volt. Majd a Mehib és az Eximbank tulajdonosváltását követően, 2012 júniusától Matolcsy György, a tárca akkori vezetője az intézménypáros vezérigazgatójának nevezte ki.

A Napi.hu által megkérdezett pénzügyi szakértők szerint az ÁKK vezetői posztjának “lebegtetése” Matolcsy György és Varga Mihály közt kialakult véleménykülönbségét jelzi.

Hétfőn jelentette be az állami rádióban és az állami tévében Varga Mihály, hogy elfogadta Töröcskei István lemondását az ÁKK vezérigazgatói posztjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik