A lottózók és a posták is bezárhatnak

Úgy tűnik, állami cégeket is negatívan érinthet a vasárnapi zárva tartásról szóló jogszabály.
Kapcsolódó cikkek

Az állami Magyar Postát és a Szerencsejáték Zrt-t is kiszolgáló egységeit is érintheti a vasárnapi zárva tartásról intézkedő törvény – adta hírül a vg.hu.

Vasárnapi posták, csomagátvételi pontok

Vasárnapi tilalom

Az ok, hogy a Magyar Posta Zrt. jelenleg országosan 29 olyan postát üzemeltet, amelyek vasárnap is nyitva tartanak. Az állami cég már vizsgálja a törvény alkalmazásával kapcsolatos intézkedéseket, feladatokat – közölték a lappal. Hozzátették azt is: vasárnap nem helyeznek el csomagot a csomagautomatákba, de a küldemények 0-24 órában, a hét minden napján átvehetők, a Mol PostaPontokon pedig a töltőállomás nyitvatartási idejéhez igazodva lehet hozzájutni a feladott küldeményekhez.

Ez azért is érdekes, mert mint szerdai cikkünkben is felvetettük, többek között nem egyértelmű az sem, hogyan érinti a vasárnapi tilalom a csomagautomatákat és átvételi pontokat.

A lottózók is bezárhatnak

Az állami Szerencsejáték Zrt. szintén érintett, mivel vannak olyan egységeik (pl. Tescókban), melyek vasárnap is nyitva tartanak. Úgy tűnik, az áruházakban lévő üzleteiket nem fogják március 15-e után vasárnap nyitva tartani. Náluk egyébként az üzletek többsége 200 négyzetméter alatti, viszont nem családtagok dolgoznak bennük, ezért úgy tűnik, a lottózókra is lakat kerül a hét hetedik napjára.

Ej, ráérünk arra még

Csütörtökön arról is beszámoltunk, hogy az NGM-nek nem igazán sürgős válaszolnia arra a rengeteg kérdésre, amit nap mint nap kapnak a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban. 

 A részleteket tartalmazó rendelet ugyanis csak majd valamikor az első negyedévben készül el. Kérdés, ez pontosan milyen határidőt jelent majd. Hiszen március 15. után viszont már alkalmazni kellene az új szabályt.