Gazdaság

Felfüggesztették a Btel-papírok kereskedését

Az MNB közölte: a kibocsátó újra megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat.

Szerdától átmenetileg ismét felfüggesztette a Magyar Nemzeti Bank a Btel tőzsdei részvényeinek és kötvényeinek kereskedését, miután a kibocsátó ismét megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium addig áll fenn, amíg a Btel teljesíti a kötelezettséget, de legkésőbb a január 13-i tőzsdezárásig marad érvényben.

Az MNB határozatban figyelmeztette a Business Telecom Nyrt.-t, hogy a jövőben haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztassa a nyilvánosságot minden fejleményről, ami közvetlenül vagy közvetve érinti értékpapírjai értékét vagy hozamát, illetve a társaság megítélését.

A jogszabály megsértése miatt 8,5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére és egy, a rendkívüli tájékoztatási körébe eső konkrét hír haladéktalan, de legkésőbb egy munkanapon belüli közzétételére kötelezték a vállalatot.

A Btel egy hete közölte: kivonul a távközlési piacról, a továbbiakban az Xprime szolgáltatás franchise terjesztésére koncentrálnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik