Gazdaság

Lehúzták a süllyesztőben a tervezési hivatalt

matolcsy (matolcsy)
matolcsy (matolcsy)

Jogutód nélkül megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) az év végén, amit még Matolcsy minisztersége idején hoztak létre - a kormány erről szóló rendelete a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg.

Az NTH feladatait 2015. január 1-jétől a területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős miniszter által vezetett minisztérium teljesíti.

A kormány az NTH létrehozásáról 2011 december elején határozott. Az akkori kormányrendelet a hivatalt önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervezetként hozta létre, a mindenkori, gazdaságpolitikáért felelős miniszter irányításával.

A hivatal feladatai közé tartozott a gazdaságpolitikát megalapozó elemzések elkészítése, a gazdaságpolitikai tervezési feladatok ellátásának támogatása és a gazdaságpolitikai elemzési módszertani kézikönyvek elkészítése. Az NTH gazdaságstratégiai és makrogazdasági elemzési, modellezési és értékelési tevékenységet is végzett, ezenfelül ellátott kiemelt iparági stratégiai elemzési, értékelési és monitoring feladatokat is.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik