Gazdaság

Itt az új szocpol támogatás

szocpol (szocpol)
szocpol (szocpol)

2015. július 1-jétől két fontos változás lesz: az egy gyermekesekre és a használt lakásba költözőkre is kibővítik a szocpolt.

2015. július 1-jén életbe lép az új szocpol, amelynek keretében immár használt lakás vásárlásához, bővítéshez és egy gyermekkel rendelkező családok számára is elérhető lesz vissza nem térítendő, 500 ezertől 3 millió 250 ezer forintig terjedő egyszeri otthonteremtési támogatás – jelentett be mai sajtótájékoztatóján Novák Katalin államtitkár a Portfolió tudósításában.

Évi 12 ezer igénylő családdal és 9-10 milliárd forintnyi igénnyel számolnak. Az év végén lejáró, meglévő lakáshitel-kamattámogatási rendszer sorsáról nem esett szó.

Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta, hogy a jelenlegi szocpolt eddig – mivel csak új lakásokhoz és legalább 2 gyermek után járt – nagyon kevesen vették igénybe. Ebben 2015. július 1-jétől két fontos változás lesz: az egy gyermekesekre és a használt lakásba költözőkre is kibővítik a szocpolt.

Használt lakás, illetve egy gyermek esetén 500, két gyermek esetén 800 ezer forintos támogatás lesz.

500 ezertől 3 millió 250 ezer forintig fog terjedni a támogatás összege, amely a négy éven belül megszülető vállalt gyermekre előre igénybe vehető lesz. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik