Gazdaság

Schobert is felkéredzkedett “a támadás indult ellenünk” vonatra

Schobert Norbi (schobert norbi, )
Schobert Norbi (schobert norbi, )

Schobert Norbi az Unió bürokráciájával magyarázza, hogy a magyar versenyhivatal megbüntette 15 millióra a cégét megtévesztő reklámok miatt.

“Beindult megint ellenünk a támadás, most erre válaszolunk” – olvasható a Norbi Update Facebook oldalán azzal kapcsolatban, hogy a Gazdasági Versenyhivatal 15 millió forintra bírságolta Foodorgany nevű cégüket megtévesztő reklám miatt. 

A GVH megállapította, hogy a Foodorgany 2011 augusztusa és 2013 áprilisa között:

– jogsértően tulajdonított az Update termékeknek betegséget megelőző, illetőleg azt kezelő hatást,

– valótlan egészségre vonatkozó állításokat tett az Update termékekkel kapcsolatban,

– valótlan állításokat tett az Update termékek összetételével összefüggésben,

– valótlan piacelsőségi állításokat tett.

Erre válaszolta az Update egy Facebook posztban azt, hogy a GVH nem vonta kétségbe termékeik pozitív élettani hatását, amit klinikai vizsgálatok igazolnak.

Norbi szerint, a versenyhivatal döntése alapvetően azt kifogásolta, hogy ez a klinikai vizsgálat az Európai Unió irányelveinek és rendeleteinek megfelelően nem került még fel az úgynevezett EFSA listára. Ez az a lista, amelyben a magyar egészségügyi előírásoknak teljes mértékben megfelelő klinikai kutatási eredményeket az Európai Unió illetékes hivatalnokai is jóváhagyják – magyarázták.

Közölték: a versenyhivatal a javukra írta, hogy már megkezdték azt az uniós folyamatot, amelynek eredményeként jogszerűen kommunikálhatják termékeik egészségjavító hatását.

Norbi úgy véli, hogy “a hazai előírásoknak megfelelő klinikai vizsgálat eredményei minket igazolnak, csak még hiányzik róluk a brüsszeli bürokrácia pecsétje… A küzdelem folytatódik, hajrá Update!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik