Gazdaság

A német katolikusok a magyar vasárnapi munka ellen

A Katholische Arbeitnehmer-Bewegung Deutschlands (KAB), a "Szövetség a Szabad Vasárnapért" nevű szervezet német élharcosa támogatja a szabad vasárnapról szóló magyarországi kezdeményezést.

A “vasárnapellenes munka” nem termel több jólétet, és a társadalomra nézve negatív hatása van. A valós gazdasági hatások felméréséhez a társadalomban létrejött összköltséget kell figyelni – derül ki a a Munkástanácsok Országos Szövetségének közleményéből, amely Wilfried Wienen-t, a KAB, a német katolikus munkásmozgalom referensét idézi.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

A referens szükségesnek nevezte, hogy legyen a munkavállalók számára egy olyan nap, amelyet a család minden tagja közösen tölthet el. Ha erre nincs lehetősége az embereknek, az okozott stressz miatt megnő a balesetveszély is a munkahelyeken – írja az MTI.

A vasárnapi zárva tartás következtében kialakuló esetleges munkahely megszűnések elkerülése érdekében a kormánynak olyan intézkedéseket kell hoznia, amelyek biztosítják azoknak a munkát, akik a szabad vasárnap bevezetése miatt veszítették el az állásukat – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik