Gazdaság

Egy észak-koreai kémiaprofesszor látta el Kína drogpiacát

Breaking-Bad(210x140).jpg (breaking bad)
Breaking-Bad(210x140).jpg (breaking bad)

Már Észak-Koreának is megvan a maga Mr. White-ja a Breaking Bad című tévésorozatból.

A brit Guardian írta meg, hogy már Észak-Koreának is megvan a maga Mr. White-ja a Breaking Bad című tévésorozatból. Azaz olyan családapa, aki egy metamfetamin nevű kábítószert állít elő, hogy kiegészítse szerény tanári keresetét.

Dél-koreai források szerint az egykor vegyészként dolgozó ismeretlen kémiaprofesszor hosszú évekig egy titkos laboratóriumban állította elő a kristály methet. A végterméket aztán egy szervezett bűnbanda csempészte át a kínai határon, az észak-koreai hatóságok tudtával, vagy legalábbis a megvesztegetésükkel.

Miután Kína nem értette, hogy a határ környékén miért található óriási mennyiségű, és rendkívűl jó minőségű drog, átfogó razziát indítottak. Több, mint 24 ezer fogyasztót tartóztattak le, és 100 ezer tanút hallgattak ki 50 nap alatt Kínában. Ezek után Észak-Korea is lecsapott a laboratóriumra és professzorra. Kiderült, hogy legalább 4 éve űzte az ipart, és hogy előtte egy kollégiumban tanított kémiát. Mivel csak 2010-ben 60 millió dollárnyi kábítószert állított elő, igencsak megszedte magát. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik