Gazdaság

Csiki-Bege Ausztráliába emigrált

Az egykoron piacvezető autókereskedő-lánc feje, egy új üzleti modell alapján környezetbarát építkezéssel foglalkozó vállalkozását fejleszti Ausztráliában.

Az egykoron hitelből gyorsan nagyra növő, piacvezető autókereskedő a válság miatt egyik napról a másikra tönkrement. Geotermikus lakóparkját Veresegyházán szintén hitelből, egy óriási CIB banki kölcsönből szerette volna létrehozni, ám a lakások a válság után eladhatatlanná váltak.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Most Ausztráliában él családjával, a gyermekei ott járnak iskolába, ő maga pedig egy „új üzleti modell alapján környezetbarát építkezéssel foglalkozó vállalkozását” fejleszti.

A HVG hetilap interjújában Csiki-Bege kemény szavakkal megy neki a banki hiteles ügyintézőknek, és általában annak a gyakorlatnak, hogy a cégektől kíméletlenül, minden áron próbálták behajtani a tartozást, ahelyett, hogy próbáltak volna velük megállapodni. Kiosztja a hazai uniós pályázati rendszert is, azt mondja, hogy „a vállalkozások csak az uniós pénzek korrupcióval társított visszaosztása mellett jutnak forráshoz”.

Az interjúban azt mondta, hogy a híresztelésekkel ellentétben soha nem osztott vissza pénzt bankároknak a hiteleiből, és büszke arra, hogy fénykorában a 200 fős cégcsoportja, kiemelt adózóként 2000 és 2008 között, 2,5 milliárd forint adót és kamatot fizetett az áfán és a bérjárulékokon kívül.

Csik-Bege azt mondta, hogy kizártnak tartja, hogy mégegyszer Magyarországon vállalkozzon, Ausztráliában ugyanis sokkal nyugodtabb az élet, ezért könnyebb és örömtelibb vállalkozni is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik