Gazdaság

Matolcsy-rokonhoz kerülhet a Széchenyi Bank

Bejelentette vételi szándékát a Széchenyi Bankra a Matolcsy György unokatestvére által birtokolt NHB Növekedési Hitelbank – értesült az Origo.

A Magyar Nemzeti Bank a Széchenyi Kereskedelmi Bankhoz november 4-én felügyeleti biztosokat rendelt ki, és a hitelintézet működésében korlátozásokat vezetett be. Az Origo birtokába került dokumentum szerint a felügyeleti eljárás hivatalos bejelentése után két nappal az Evobank (azóta NHB Növekedési Hitelbank vételi ajánlatot tett a Széchenyi Bankra. Az ajánlat november 7-ig volt érvényben, azt az Origo nem tudja, hogy a Széchenyi Bank elfogadta-e azt, és azóta volt-e újabb megkeresés az ügylettel kapcsolatban.

Az ajánlatban többek között az szerepelt, hogy a munkavállalók esetleges végkielégítése az eladókat terhelte volna. A tranzakcióhoz kapcsolódó szerződések aláírásának határideje november 10-e volt.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Az NHB Növekedési Hitelbank jelenlegi tulajdonosa Szemerey Tamás, akit a sajtó rendszeresen Matolcsy György unokatestvéreként mutat be, és az utóbbi időben Magyarország egyik leggazdagabb emberévé vált. Egyetemistaként vitorláskölcsönzésből és vízisíoktatásból keresett pénzt, később valutázott, de a divatbizniszbe is belekóstolt.

Az Origo jegybanki forrásai szerint Matolcsy György egyelőre nem döntötte el, mi legyen a Széchenyi Bankkal. Attól tart, hogy a Szemereyvel való családi kapcsolata miatt a tranzakció megvalósulása újabb támadásokat generálhat ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik