Gazdaság

Az államtitkár anyukája is támogatja a vasárnapi zárva tartást

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség kiáll a KDNP javaslata, az üzletek vasárnapi zárva tartása mellett. Mint mondják: a fogyasztás nem függ a nyitva tartástól. A szervezet elnöke nem áll túl messze a kormányzattól.

Az idén májusban megalapított Nemzeti Kereskedelmi Szövetség kiáll a vasárnapi zárva tartás mellett – írja a szervezet közleménye alapján az MTI. Mint mondják: a fogyasztás nem függ a nyitva tartástól, azt az igények és a jövedelmek határozzák meg, a nemzetközi tapasztalatok alapján a nyitva tartás szabályozása pedig nem jár a nemzetgazdasági szintű forgalom csökkenésével, viszont átstrukturálódás várható.

A szövetség érvelése szerint a vásárlási szabadság sem sérül, mert időkorlát nélkül minden megvásárolható lesz a családi kereskedelmi üzletekben, továbbá a törvénytervezet előnyös a munkavállalók és munkáltatók szempontjából is, a munkahelyek megszűnése sem várható.

Az igencsak friss, néhány hónapos Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség alapszabályban rögzített célja a magyar kereskedelem érdekeinek képviselete. A szervezet létrejöttét a Országos Kereskedelmi Szövetség annak megalakulásakor nem kommentálta, a 444.hu pedig érdekes felfedezést tett: szervezet elnöke, Szatmáry-Jähl Angéla, egyben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának elnöke is, egyébként a budapesti VI. kerületben nyert trafikot. Az ő fia Szatmáry Kristóf fideszes politikus, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

UPDATE:

Szatmáry-Jähl Angéla szerkesztőségünknek küldött levelében hangsúlyozta: nem képviselő a XIV. kerületi önkormányzatban, és már a fővárosi közgyűlés munkájában sem vesz részt. Szatmáry Kristóf pedig 2014. június 6-a óta nem a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

“Az általam vezetett kereskedelmi vállalkozások évtizedeken át foglalkoztak élelmiszer és vegyiáru kereskedelem mellett dohánytermékek árusításával. Az általam beadott, összesen négy pályázatból egy nyert, így a trafiktörvény valójában hátrányosan érintett” – tette hozzá.

Olvasói sztorik