Gazdaság

Ez a biznisz nem jött be Klapkának

klapka(3)(210x140).jpg (klapka)
klapka(3)(210x140).jpg (klapka)

Általában szívesen büszkélkedik zseniális üzleti húzásaival a 86 éves üzletember, aki a kőbányai 2 hektáros földjével azonban 150 milliót bukott – írja a Blikk.

A kőbányai önkormányzat közel 100 milliós kiadásra kötelezte, további 30 milliót pedig saját védelmében költött rá, most pedig a hasznavehetetlen külterületi föld után 20 milliós ingatlanadó megfizetését követelik.

Mint azt Klapka György a Blikknek elmondta, a vállalkozó 15 éve vette a földet, és arra játszott, hogy majd építési belterületté nyilvánítják, és akkor szép haszonnal eladja. Először viszont talajcserére kötelezték 33 millió forintért, majd arra utasították, hogy 660 darab akácfát ültessen, ami megköti a talajt. Helyette szilvafákat telepített, annak meg lelopták a gyümölcseit. Kútfúrást is előírtak a birtokon, amit a lopás miatt drága drótkerítéssel is körbevett. Minkettőnek persze jelentős költségei voltak.

Végül az ingatlanadót is kivetették rá, amit már igazán nem ért Klapka, amikor a néhány mázsa megtermett szilvát is alkalmazottainak adja ajándékba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik