Gazdaság

Elkaszálta a rezsicsökkentés a kéményseprőcéget

Kéményseprő (Kéményseprő)
Kéményseprő (Kéményseprő)

A 85 főt foglalkoztató kéménysepréssel foglalkozó vállalkozás a rezsicsökkentés óta veszteséges.

A szolnoki, Vidra Zoltán tulajdonába tartozó, kéménysepréssel foglalkozó, 85 főt foglalkoztató vállalkozás a rezsicsökkentés óta veszteséges – írta az Index,.

Vidra, aki a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének is elnöke, még májusban azt nyilatkozta, a rezsicsökkentés miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása miatt hét megyében állhat le a kéményseprő-ipari közszolgáltatás. Akkor úgy számolt, hogy a szolgáltatás leállása Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érint majd.

Figyelmeztetett, hogy a kéményseprést végző cégek a jelenlegi jogszabályi követelményeknek megfelelő színvonalon nem képesek a kieső szolgáltatásokat pótolni, mert sem létszámban, sem eszközben nincsenek felkészülve, és nincs elég pénzük sem. A kéményseprés rezsióradíjának csökkentése óta a cégek kompenzációra szorulnak.

A Fűtéstechnikai Vállalkozó Kft. is pénzügyi segítségért fordult a szolnoki önkormányzathoz, de hiába. Pénzt nem kaptak, most pedig be kell zárniuk a boltot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik