Gazdaság

Az OTP vezeti a GVH feketelistáját

Két bank és három építőipari társaság vezeti a gazdasági verseny megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által az elmúlt 5 évben kiszabott bírságok százas listáját.

A bankok között az OTP áll az első helyen 4,44 milliárd forinttal, míg második az Erste Bank Hungary 1,83 milliárd forint büntetéssel. Az első húsz “helyezett” között további 6 bank is található – közölte a listát összeállító gazdasági információ szolgáltató cég, a feketelista.hu az MTI-vel.

A gazdasági verseny megsértéséért, az építőipari cégekre kiszabott bírságnál első a Szentesi Vasútépítő Kft. 3,4 milliárd forinttal. Második a Mávépcell Mély-Magas és Vasútépítő Kft. 2,1 milliárd, míg harmadik a Colas Dunántúli Út- és Vasútépítő Zrt. 1,5 milliárd forint bírsággal.

Az első húsz legnagyobb bírsággal sújtott társaság között – a nagybankok mellett – szerepel még a MÁV Zrt. 700 millió, a CEMEX Hungária Kft. 643 millió, az International Business Machines Corporation Magyarország Kft., továbbá a SAP Hungary Kft. is 620-620 millió forinttal.

A negyedmilliárd forint fölötti bírsággal büntetett cégek között található még a Magyar Telekom, a Vodafone Magyarország Zrt., továbbá a Duna-Dráva Cement Kft. is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik