Gazdaság

A 3 legjobban fizetett topmodell a világon

Szépség, kisugárzás, jó ügynök - ez kell ahhoz (no meg némi szerencse), hogy valaki hosszú évekig, igazi állócsillagként ragyogjon a topmodellek világában.

A Forbes magazin összeszedte, hogy ki mennyit keresett tavaly a világ topmodelljei között. Vigyázat, elképesztő összegek következnek! És mindenki kék szemű!

1. 2002 óta senki nem keresett annyi pénzt modellkedéssel, mint Giselle Bündchen topmodell. Csak tavaly bruttó 47 millió dollárt (11 milliárd forint) kaszált, ami pontosan 16 millióval több, mint amennyit kedves férje, az amerikai Tom Brady profi rögbijátékos keresett 2013-ban. A 34 éves brazil topmodell a H&M, a Chanel arca volt, és persze szépen hozott a konyhára a saját fehérneműmárkája, a Giselle Bundchen Intimates is.

Fotó: Europress

2. A második helyezett a listán a holland Doutzen Kroes, aki ismét meghosszabbította a szerződését a L’Oreallal, illetve természetesen gyönyörű arcát adta a Miu Miunak és a Victoria Secretnek is. A 29 éves cicalány tavaly 8 millió dollárt (2 milliárd forint) hozott össze a kifutón sétálással.

Fotó: Europress

3. A harmadik helyezett a kékszemű, egzotikus szépségű Adriana Lima, aki a leghosszabb ideig – 14 évig – állt a Victoria Secret alkalmazásában, mint fürdőruhamodell. E mellett egy másik rekorddal is büszkélkedhet, hiszen a 34 éves brazil nő 11 évig volt a Maybeline kozmetikai márka arca. Ő szintén 8 milliót keresett tavaly a modellkedéssel.

Fotó: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik