Gazdaság

Esküvői ruhák tervezéséből lett milliomos

Monique Lhuillier (Monique Lhuillier)
Monique Lhuillier (Monique Lhuillier)

Tervezett ruhát Scarlett Johanssonnak, Gwyneth Paltrow-nak, és most ő Amerika legismertebb dizájnere az esküvői ruhák piacán. A Fülöp-szigeteki Monique Lhuillier portréja.

Monique Lhuillier 1971-ben látta meg a napvilágot a Fülöp-szigeteki Cebu városában, egy francia üzletember és egy korábban modellként is ismert philippinó édesanya gyermekeként. Művészeti tanulmányait még Európában kezdte, de már Los Angelesben fejezte be.

 

23 éves volt, amikor férjhez ment egy üzletemberhez, és ekkor szembesült azzal, hogy nincs a piacon a saját ízlése szerint való menyasszonyi ruha. A hátrányból előnyt kovácsolt, mégpedig nem is akármilyet. Megalapította cégét, amelynek üzleti igazgatója a férje lett, és néhány év alatt saját luxus márkát építettek az ötletükből.

 

Első ruháit esküvője után fél évvel készítette, hat darabot. Egy helyi vásáron kezdte árulni őket Los Angelesben, és döbbenten tapasztalta, hogy félóra alatt mindegyik elfogyott. Utált fehér ruhákat tervezni, ő volt az első, aki színeket vitt a kollekciókba, világoskéket, szürkét, de specialitása az elefántcsontszínű darabok voltak. Később visszatért a klasszikus fehér színű kollekciókhoz. Nevéhez a kifinomult luxus társul, rendkívül látványos és ötletes menyasszonyi ruhákat készít.

Sarah Michelle Gellar a Golden Globe díjátadón 2012-ben 

Munkáit akkor kapták fel, amikor celebeknek kezdett ruhákat készíteni. Keze munkáját viselte például Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, vagy Kevin Costner menyasszonya, Christine Baumgartner 2004-ben és Britney Spears Federline is.

Saját luxus ruhamárkát épített

A tervezőnő nemcsak nagyvilági menyasszonyi ruháiról ismert. Egy ideje továbblépett, és saját alkalmi ruhákat is gyárt, a márkából üzlethálózatot fejlesztett. A ruhák mellett cipőt, felsőruházatot, de még étkészletet és ékszereket is tervez és forgalmaz. Jelenleg három bemutatóterme van Los Angelesben, fő termékét, a menyasszonyi ruhákat 300 ezer forint és 3,8 millió forintért árulja.

(CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik