Gazdaság

Varga Mihály a család fontosságáról

A család a legfőbb pillére a társadalomnak, megerősítése nemzetgazdasági szempontból is a legfontosabb feladat - mondta Varga Mihály a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilika kertjében. a kormány által a plébániának adományozott székely kapu felavatásakor.

A miniszter a családokért tett egyik legfontosabb lépésnek nevezte, hogy “az elmúlt néhány hónapban, a gazdaság élénkülésével párhuzamosan a munkába állók száma meghaladta a négymilliót. Csaknem 200 ezerrel többen dolgoznak ma Magyarországon, mint tavaly ilyenkor”. A közmunkaprogrammal a kormány visszaadta a munka becsületét, hiszen generációk nőttek fel úgy, hogy nem látták a családfőt munkába járni.

A család megerősítését szolgáló kormányintézkedések közül a miniszter kiemelte a családi adókedvezményt és az édesanyák részmunkaidős foglalkoztatását segítő adókedvezményt. Mint mondta: a családok ismét biztonságban érezhetik magukat, hiszen a keresetek emelkedése, a rezsicsökkentés, az alacsony infláció lehetővé teszi, hogy növeljék megtakarításaikat, tervezhetőbbnek érezzék a jövőjüket.

A magyar gazdaság növekedése jelenleg a legmagasabb az Európai Unióban – tette hozzá. A kormány különböző intézkedéseivel csaknem 450 ezer devizahiteles családot “vezetett ki az adósságcsapdából”.

A székely kaput, amely a csíkszentdomonkosi Kosza Endre fafaragó alkotása, a máriaremetei plébános, Esterházy László áldotta meg és vette át jelképesen Varga Mihálytól. A székelykapu-avatás volt az idén hagyományteremtő jelleggel először megrendezett zarándoknap nyitó eseménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik