Gazdaság

Új vezér érkezett a magyar Coca-Colához

A régi vezető Nikos Kalaitzidakis Lengyelországba ment, az új Minas Agelidis a Coca-Cola Hellenic csoport bulgáriai leányvállalatától érkezett.

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-t új vezető irányítja július elsejétől – közölte a dunaharaszti központú vállalat az MTI-vel. A korábbi vezető, Nikos Kalaitzidakis a Coca-Cola HBC lengyelországi cégét vezeti. Az új vezető a Coca-Cola Hellenic csoport bulgáriai leányvállalatától érkezett Magyarországra.

A cég tájékoztatása szerint a Coca-Cola HBC Magyarország piacvezető a szénsavas üdítőital, a jeges tea és az ízesített ásványvíz kategóriákban, továbbá az ország legnagyobb gyümölcslé és gyümölcsital gyártója. A magyar társaság az egyik legjelentősebb élelmiszeripari exportőr, 22 európai ország fogyasztóit látja el.

A dunaharaszti székhelyű, Magyarországon két palackozó üzemet és hét regionális elosztóközpontot működtető vállalat 1150 dolgozót foglalkoztat, s közvetetten mintegy 13 000 embernek ad munkát. A társaság eddigi működése során több mint 110 milliárd forintot fektetett be Magyarországon.

A magyar kormány elsőként a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-vel kötött stratégiai partnerségi megállapodást 2012-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik