Gazdaság

Kaszált a Vajna-kaszinókon dolgozó ügyvédnő

A Nemzetgazdasági Minisztérium csaknem háromszor annyit fizetett a kaszinókoncessziós szerződésekkel kapcsolatos jogi munkákra, mint az „elmúlt nyolc év" során a Pénzügyminisztérium.

A nemzetgazdasági tárca pár napja hozta nyilvánosságra, hogy Bártfai Beatrix a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Irodával bruttó 48,8 millió forintért menedzselte a II. kategóriás kaszinók szerződéseinek előkészítését és ellenjegyzését – írja a nol.hu.

A lap ennek kapcsán kikérte az NGM-től, hogy jogelődje a Pénzügyminisztérium, mennyit fizetett 2002 és 2010 között a kaszinókoncessziós szerződésekkel kapcsolatos jogi munkákra. A tájékoztatásból kiderült, hogy három kaszinókoncesszióval kapcsolatosan mintegy 17 millió forintot fizettek ki. Vagyis Bártfai több mint kétszer akkora megbízási díjat kapott ezért az egy kaszinókoncessziós körért, mint amennyit nyolc év alatt költöttek hasonló munkákra.

Bártfai ügyvédi irodája egyébként korábban is busásan, 100 milliós nagyságrendben kapott megbízásokat a kormánytól: ők képviselték az államot a Sukoró-ügyben, és számos más fontos jogi feladatot is elláttak – derítette ki a portál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik