Gazdaság

Kiárusít a Tesco

Online árverésre bocsátják mintegy ezer használt, de még jó állapotú berendezéseit, köztük sütőipari gépeket, ipari vasalókat.

A 15-20 millió forint kikiáltási áron induló aukción az üzletekből és a logisztikai bázisokról származó eszközökre lehet licitálni. A kínálatban lesznek sütőipari gépek, irodakonténerek, informatikai eszközök. Egy második fordulóban pedig irodai nyomtatókat, vendéglátóipari berendezéseket, ipari vasalókat is licitre bocsátanak – olvasható a Tesco-Global Áruházak Zrt. közleményében.

Az áruházlánc közölte: egyes berendezéseitől csak az előírt elavulási idő miatt válik meg – írja az MTI.

Egy jó tanács: vásároljon egyedül!

Hogy miért, arról mindjárt.

Miért vásárolunk meg valamit? Mert hasznos, kell nekünk. Azaz… Mert hasznos, és mert megéri megvenni. Mondjuk mert le van árazva. Ezt hívják tranzakciós hasznosságnak. De van, amikor a tranzakciós hasznosságot túlértékeljük – egy 70%-osan leértékelt ipari vasalóra is lecsapnánk, mert a hülyének is megéri.
Önnek nem?
Nézzen kicsit körül otthonában – biztos, hogy minden tárgyát használja, egy sincs köztük, amihez azóta nem nyúlt, hogy megvette? Ez a hasznossági vakság.
De miért alakul ki? Egy kísérletben egy kutató két csoportot alakított ki. Az egyiknek dönteniük kellett egy vásárlási helyzetben, hogy megvesznek-e valamit, a másik csoportnak mindez meg volt fejelve egy feladattal: egy hétjegyű számra kellett emlékezniük vásárlás közben. Utóbbi csoport sokkal nagyobb arányban vásárolt meg felesleges dolgokat. Azaz: vásárlás közben sokkal könnyelműbbek vagyunk, ha közben figyelni kell a velünk lévő gyerekekre, a feleségünkre-férjünkre, stb. – azaz ha más dolgok járnak a fejünkbe.

Vagyis: ha egyedül megy vásárolni, jó eséllyel sokkal kevesebb hülyeséget fog felfedezni a bevásárlókosárban a kasszánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik