Gazdaság

Részszámlái miatt büntették meg az E.ON-t

Fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-nél.

A hivatal a szolgáltató részszámlázási gyakorlatát vizsgálta, és megállapította, hogy az megsértette az üzletszabályzatában foglalt egyes rendelkezéseket.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz több fogyasztói jelzés érkezett, melyek szerint az E.ON Energiaszolgáltató Kft. által kibocsátott 2013. júliust követő részszámlákban az elszámolt mennyiség indokolatlanul eltér az ezt megelőzően kiszámlázott mennyiségektől.

Hibáztak

A fogyasztói bejelentések nyomán a MEKH hatósági vizsgálatot indított és megállapította, hogy a szolgáltató megsértette a hivatal által jóváhagyott üzletszabályzatában foglalt egyes rendelkezéseket. A jogsértés miatt a hivatal az engedélyest 3 millió forint összegű bírsággal sújtotta.

Az eset az E.ON Energiaszolgáltató Kft. lakossági fogyasztóinak 11 százalékát, több mint 61 ezer felhasználót érintett. Egész éves tekintetben a fogyasztókat anyagi kár nem érte, mivel a részszámlákban elszámolt eltérő mennyiség az elszámoló számlában kiegyenlítődik. A szolgáltató ügyfelei számára biztosította a díjmentes számlakorrekciót – írta a hivatal közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik