Gazdaság

Hitelkártyával spórolni? Elmondjuk hogyan!

Nem boszorkányság, kis odafigyeléssel még nyerni is lehet az okos hitelkártya-használattal

Nem kell átlag fölötti jövedelem a hitelkártya-igényléshez, sem különleges képességek ahhoz, hogy díjmentesen használd a bank pénzét, sőt még meg is takaríts. Elég egy kis odafigyelés.

Vásárolj és spórolj!

Évente akár 30 ezer forintot is megtakaríthatsz az American Express Blue-val és 50 000 forintot American Express Golddal a vásárlásaid után járó visszatérítéssel. Az OTP Bank egy százalékot minden kártyás költésed után jóváír neked – sőt, ha a rezsit is innen fizeted, akkor az után is jár a visszatérítés. De az alap egy százalékon felül rendszeresen megújuló partneri akciók is vannak, így, most 3%-os év végi vásárlási visszatérítést kapsz, ha a C&A-ban vagy a Lidl üzletekben, vagy a Mol töltőállomásokon vásárolsz. Ha pedig májusban a Salamander vagy Fönicia üzletekben használod a plasztikokat, 5%-os visszatérítéshez jutsz.

Használd okosan!

A hitelkeret visszafizetésére 45 nap áll rendelkezésedre az elszámolási időszaktól kezdődően. Ez azt jelenti, hogy ha a 45 napos, úgynevezett türelmi időszak végéig kiegyenlíted a teljes felhasznált összeget, vásárlásaid után nem kell kamatot fizetned, azaz kamatmentesen használtad a bank pénzét. Ráadásul a teljes felhasznált hitelkeretet csoportos beszedési megbízással is kifizetheted, így garantáltan nem csúszol ki a határidőből.

Keresd az akciókat!

Nemcsak a kereskedők akcióznak, hanem a bankok is. Érdemes figyelni az akciós ajánlatokat, hiszen egy megfelelő időpontban igényelt hitelkártyával egész csinos összeg megspórolható. Az OTP Banknál például megéri május 5. és június 29. között igényelni American Express® Blue, vagy American Express® Gold hitelkártyát. Ugyanis ha év végéig vásárlásaid összege eléri előbbi estében a 70.000 forintot, utóbbinál a 140.000 forintot, nem kell megfizetned az első éves kártyadíjat, a kártyagyártási díjat, a szolgáltatói csoportos beszedési megbízási díjat, sőt, a hagyományos vásárlási visszatérítésen felül a bank Blue kártya esetében 5.000, Gold esetében pedig 10.000 forintot is jóváír neked.

Az American Express Blue kártya igényléséhez már elegendő 80 ezer, míg a magasabb presztízsű American Express Gold igényéléséhez 170 ezer forintos fix jövedelem szükséges.

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik