Gazdaság

Vegyes formában a forint

Kicsiket mozgott az éjszaka a hazai deviza.

A keddi napközbeni erősödés után vegyesen változott a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben szerda reggelre a bankközi devizapiacon.

Kamatdöntés

A keddi mérséklet erősödés kicsit meglepő volt az újabb kamatvágás után, de mint a Takarékbank elemzője mondta, a feltörekvő devizák is erősödtek. Így a forintárfolyam javulása feltehetően részben a kedvező nemzetközi hangulatnak volt köszönhető. S úgy tűnik, ebből maradt még mára is.

Elemzők egyébként arra számítanak, hogy nemigen lesz több kamatvágás. A monetáris tanács pedig úgy nyilatkozott, hogy a nemzetközi pénzpiaci környezet jelentős romlása esetén nem lát lehetőséget a kamatcsökkentési ciklus folytatására. Ami nem egészen ugyanaz, mintha azt mondták volna, hogy nem lesz több kamatcsökkentés.

Az eurót kedd este 311,83 forinton jegyezték, szerda reggelre 311,50 forintra csökkent a jegyzés.

A dollár árfolyama kedd este hétkor 225,43 forint volt, szerda reggel hétkor 225,61 forint.A svájci frank jegyzése kedd este 225,48 forint volt, szerda reggelre 255,18 forintra változott.A japán jen árfolyama kedd este 2,2051 forint, szerda kora reggel 2,2057 forint volt.Az eurót szerda reggel 1,3807 dolláron jegyezték, az euró szerdán 0,14 százalékot gyengült a dollárral szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik