Gazdaság

Orbán Lego-gyárat avatott

Átadták Nyíregyházán a dán Lego-csoport új, mintegy 200 millió euró (60 milliárd forint) értékű üzemegységét.

Az avatáson részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Jesper Hassellund Mikkelsen, a Lego Manufacturing Kft. gyárigazgatója és Bali Padda, a Lego-csoport ügyvezető alelnöke.

250 munkahely jön létre

A legkorszerűbb technológiákkal ellátott, modern rendszerekkel felszerelt új komplexum mintegy 100 hektáron helyezkedik el, az egy év alatt felépített gyártórészleg területe 122 ezer négyzetméter.

A fejlesztés révén 250 új munkahely jött létre, ezzel együtt a Lego összesen 1500 munkavállalót foglalkoztat. Az új üzem a nyíregyházi ipari parkban 2008 óta működő gyárat váltja ki. A beruházást a Lego saját erőből finanszírozta.

Dánia Magyarország barátja

A kormányfő a gyár avatásán méltatta, hogy az új, óriási méretű üzem példátlan gyorsasággal, egy év alatt épült meg, annak ellenére, hogy a világ egyik legmodernebb csarnoka. Emellett szép dolognak tartotta, hogy a Lego-gyár mind a mai napig egy családi vállalkozás

Orbán Viktor szerint ehhez a beruházáshoz is kellett egy hagyományosan jó dán-magyar barátság, Dániát pedig Magyarország barátjának nevezte, amely ország „mindig támogatott minket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik